...

Імбирні пряники - смак Різдва!

Пон, 30 сiчня 2017, 15:26

Смачні імбирні пряники невід'ємний атрибут Різдва.

 

Імбирні пряники - головні герої європейського Різдва. Про традиції та казки про них - читайте в нашому матеріалі!

Картинки по запросу домик из пряников

Ще зовсім недавно печиво і пряники у формі веселих чоловічків і їстівні барвисті будиночки були для нас елементами європейських казок. Ми бачили такі частування в передачах про подорожі до інших країн . Сьогодні імбирне печиво і пряникові будиночки з'являються і на кухнях наших господинь.

Пряник - смак самого Різдва. Чоловічки з глазурованими посмішками, будиночки з шоколадною черепицею, зірки, голуби, ялинки з мармеладними іграшками ...

Рецептів імбирних пряників багато, але найпопулярніший з них інструктує, як приготувати не здобний хлібець, а ... печеньку. Саме печеньки продаються на знаменитих різдвяних ярмарках Європи.

Додавати в пряники можна все  зимове та улюблене: гвоздику та корицю, мускатний горіх і аніс, кмин і апельсинову цедру, родзинки, цукати і крихітні фруктові мармеладки.

Родина імбирного пряника - англійське місто Макет Дрейтон, який найчастіше і згадується в зв'язку з ароматною випічкою. Зображення пряника 

зустрічає мандрівників, заїхали в містечко, відразу - на вітальному щиті. Однак, за легендою, в Англії привезли і імбир, і рецепт пряників грізні хрестоносці.

Популярність імбирних пряників в Західній Європі і США настільки висока, що стала частиною літератури. Вже згадані брати Грімм в казці «Гензель і Гретель» описали пряниковий будиночок, розміром як справжнє житло.

До популяризації пряних ласощі доклав руку ще один казкар - Ганс Християн Андерсен. У своїй біографічній книзі про подорожі «У Швеції» датський письменник розповів про обід в одному невеликому трактирі. У його господині була маленька дочка. Андерсен вирізав для дівчинки кілька фігурок для гри. Тоді господиня закладу попросила письменника зробити для неї кілька нових форм для пряників.

Педантичні ж німці з пряників з додаванням імбиру стали збирати цілі будиночки. Скріплювали їх глазур'ю, а прикрашали цукерками і льодяниками. Німецькі казкарі брати Грімм навіть зробили цю випічку персонажем одного зі своїх творів.

Веселих свят і солодких вам імбирних пряників!

...
ВАМ МОЖЕ СПОДОБАТИСЯ
"Шашлик"
Мастичний торт
3 кг
термін виконання 3 дні
780 грн
 "Весільні"
Пряники мальовані
0,070
термін виконання 3 дні
39 грн
"Побажання колезі"
Подарунковий набір капкейків
0,510
термін виконання 3 дні
250 грн 200 грн
УкраїнськаРусский