Французька кулінарія багата на вишукані десерти, але мало хто знає про канеле. Що це і з чим його їдять?
Канеле - це невелике за своїми розмірами тістечко, яке відноситься до традиційних французьких десертів. Вперше їх стали виготовляти в Аквітанії. Однак, незабаром ці тістечка припали до смаку не тільки у всіх куточках Франції, але і по всьому світу.
Ніжне млинцеве тісто, з додаванням рому та ванілі, готується за особливою рецептурою. Канеле має хрустку скоринку та м'якоть, що тає в роті, а ще неповторний смак який не схожий ні на що інше.
У десерта багате минуле, він навіть послужив причиною історичного конфлікту між кондитерами і канольєрами.
Шалена популярність цих тістечок призвела до того, що з'явилися ремісники, що спеціалізувалися на виробництві тільки цього продукту; їх стали називати канольєрами. Ці дрібні ремісники стали настільки багатими, що незабаром змогли заснувати свою корпорацію, статут якої зареєстрував Парламент Бордо в 1663 році. Статут чітко описував продукт. Канольєрам було дозволено випікати просфору, канолі, ретортійони і пампушки, але їм заборонялося використовувати вимішати тісто, до складу якого входили молоко і цукор. Ці інгредієнти дозволялося використовувати тільки кондитерам і таким чином усувалося суперництво між кондитерами і канольєрами.
А в 1767 році королем Франції був випущений спеціальний едикт, який не дозволяв мати більше 8 канольєрів на місто.
Традиційно міні-канеле подають до коктейлів, середні - до чаю, а великі - на десерт після прийому їжі.. Але останнім часом їх часто куштують в ході дегустації вина та шампанського,вважають що ці напої розкривають всі смакові якості цього неперевершеного десерту.
У французьких кондитерських можна зустріти подарункові набори таких тістечок у скриньках по 6 або 10 штук.
Замовити такі смачні набори з канеле можна і в Херсоні. Для оформлення замовлення телефонуйте нашому оператору 0669099965.