...

Панеттоне

Вт, 17 квiтня 2018, 9:27

Для тих хто хоче урізноманітнити великодній стіл, Dream cake підготував не тільки традиційні паски з родзинками(або цукатми), а й європейський варіант святкового "Панеттоне".

imgonline-com-ua-Resize-KUndjbM4tSU

До світлого свята Великодня Dream cake знову готовий тішити Вас ароматними та смачними пасками! Для тих хто хоче урізноманітнити великодній стіл, ми підготували не тільки традиційні паски з родзинками(або цукатми), а й європейський варіант святкового "Панеттоне".

Панеттоне - італійський пиріг у формі купола, який за традицією випікають за кілька днів до Різдва. Рецепт цієї святкового паски спочатку вважався виключно різдвяним, але зараз став відмінною альтернативою традиційній випічці на Великдень. Адже якщо дуже смачно, чому б не побалувати себе двічі на рік?

Завдяки особливій рецептурі приготування панеттоне має ніжне тісто з повітряною як пух текстурою, що буквально тане в роті. Яскраві та різнокольорові цукати доповнюють смак цієї випічки. До речі, слово «панеттоне» перекладається як «хліб розкоші». А все тому, що в тісті дуже багато родзинок і зацукрованих фруктів.

Рецепт старовинного десерту був винайдений більше 500 років тому, і до наших днів залишається незмінним: дріжджі, борошно, цукор, масло, родзинки і цукати. Існує кілька легенд про те, як саме з'явився на світ, і як отримав свою назву цей традиційний десерт.

Романтична версія свідчить, що панеттоне (pan di Antonio) для своєї коханої вигадав міланський учень, якого звали Антоніо.

Але найпопулярнішою вважають, версію, за якою «Панеттон» вигадав скромний помічник кухаря Тоні, що працював на кухні Людовіка Моро. Напередодні Різдва шеф-кухар сім'ї Сфорці спалив пиріг, що готували до герцогського бенкету. Тоді Тоні вирішив пожертвувати шматочком опари, який він відклав для свого власного Різдва. Він змішав опару з борошном, яйцями, цукром, родзинками і зацукрованими фруктами, замісив все кілька разів до отримання дуже пухкого і об'ємного тіста. Результат перевершив усі сподівання! Вражений Людовіко Моро назвав цей пиріг «Пан де Тоні».

Приготування смачного пирога, що має сотні найніжніших шарів, навіть для досвідчених господинь випробування не найпростіше. Тому не витрачайте свій час задарма. Замовляйте великодні панеттони або дизайнерські паски у Dream cake. Неймовірні панеттони з шоколадом або цукатами додадуть святкової атмосфери у цей день!

Скуштувавши нашу випічку одного разу обов'язково захочете ще!

...
ВАМ МОЖЕ СПОДОБАТИСЯ
"Чоловічий стандарт"
Подарунковий набір пряників
0,180
термін виконання 3 дні
150 грн 120 грн
"День матері"
Подарунковий набір капкейків
0,420
термін виконання від 2 днів
250 грн
"Microstop" для  майстра манікюра
Мастичний торт
2,5 кг
термін виконання від 2 днів
650 грн
УкраїнськаРусский